Euroopan Unioni perustettiin toisen maailmansodan savuaville raunioille. EU on historian suurin eurooppalainen rauhanprojekti. Unioniin kuuluvilla mailla ei ole ollut näin pitkää keskinäisen rauhan aikaa koskaan. EU osoittaa miten kansanvalta toimii sekä miten kaikkia kansalaisia kohdellaan tasavertaisina ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan. EU on pyrkinyt vaikuttamaan maailmanlaajuisiin ongelmiin, jotka johtavat mm. pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon. Kriisien ratkaisua, ihmisoikeuksien toteutumista ja työntekijöiden oikeuksia tulee edistää kaikilla saroilla.
Unionin taivaalle on kuitenkin kertymässä mustia pilviä. Suurin uhka EU:lle liittyy suoraan äärioikeiston nousuun eri puolilla EU:ta. Populismi, suvaitsemattomuus ja suoranainen vihapuhe sekä perusoikeuksien rajoittaminen lisääntyvät hälyttävästi. Äärioikeisto voi pysäyttää EU:ssa vuosikymmenien saatossa tulleen hyvän kehityksen talouden, ihmisoikeuksien, keskinäisen solidaarisuuden ja etenkin rauhan työn asialla. Epävakaa, riitainen ja hajanainen EU menettää valtansa vaikuttaa maailmanlaajuisesti demokratian, ihmisoikeuksien ja rauhan edistämisessä.
EU:ssa tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat omaan elämäämme, lainsäädäntöömme ja tulevaisuuteemme. Suomen pitää saada aktiivisia ja verkostoitumiskykyisiä edustajia, jotta sekä Suomen että toisaalta maailmanpoliittisen näkemyksen ääni tulisi kuulluksi. Yksikin neuvottelukykyinen edustaja pystyy tekemään paljon, mikäli hänellä on kykyä kerätä tukea näkemyksilleen ja lobbaamaan tärkeitä asioita. Nämä europarlamenttivaalit ovat tärkeimmät vaalit EU:n historiassa, joten äänestäminen on tärkeää. Rauhan ja ihmisoikeuksien asiaa ei saa pysäyttää.